traductor

domingo, 31 de enero de 2016

Ja n'hi ha prou



Ja n’hi ha prou

Ciutadans, aixequem la veu diguem que ja n’hi ha prou. En els darrers anys el terror a la guerra, la desigualtat i la pobresa han convertit en refugiats a milions de persones que busquen asil a Europa.
Diguem prou a que s’estiguin morint ofegades milers de persones a la mar Mediterrània  tot fugint de la desesperació!
Diguem prou a que, segons Save The Chilren,   dels 26.000 nens que van entrar a Europa sols, 10.000 hagin desaparegut i , segons Europol molts d’ells hagin caigut en mans de les màfies d’explotació sexual!
Diguem prou a que els Governs europeus suspenguin la lliure circulació de persones, tanquin fronteres, obliguin a milions de persones, moltes nens i persones desvalgudes, a jugar-se la vida i a que milers de persones morin al mar; a  que empresonin en camps de concentració a les que aconsegueixen arribar; a que separin famílies i a que les facin patir gana i  passar un fred insoportable!
Diguem prou a que Jan Jambon, ministre de l’interior de Bèlgica continuï sent-lo després de proposar de  retornar els refugiats a la mar Mediterrània o tancar-los en gegantins camps!
Diguem prou a que Dinamarca, Suïssa, Baviera, Baden-Württemberg confisquen bens i diners als pobres refugiats!
Diguem prou a que el govern d’Espanya sigui un dels menys solidaris de la UE en relació a la seves possibilitats. A que no col·labori amb les ciutats que s’han ofert i s’han preparat per acollir refugiats i  a que bloquegi totes les vies d’arribada.
Diguem  prou a que el govern d’Espanya només hagi aconseguit que 18 refugiats dels 15.000 compromesos hagin arribat fins ara a Espanya . Denunciem la incapacitat de gestió i la nul·la voluntat política dels governs espanyol i europeus que incomplint els seus propis pactes  només han reubicat a altres països 300 refugiats dels 160.000 compromesos.
Es hora d’exigir al nostre govern i a tota la UE que aturin ja aquestes polítiques hostils i acompleixin amb les seves obligacions. Per tot això demanem a totes les persones, entitats veïnals i socials, ONGs, partits polítics, sindicats que recolzin aquest manifest i convoquin a una gran mobilització per aconseguir dels governs el compromís de:
Respectar el Dret Internacional (Convenció Sobre l'Estatut dels Refugiats 1951 i Protocol obre l'Estatut dels Refugiats de 1967) i de trobar vies legals i segures per a viatjar i ser acollit com a refugiat  a la UE
Respectar la dignitat i els drets de tots els migrants en les polítiques de gestió de fronteres, sigui quina sigui la seva situació administrativa. Exigim el tancament definitiu dels CIEs!
Donar compliment immediat als acords d’acollida  presos a Brussel·les: deixeu entrar ja als 15.000 refugiats!
Donar suport i medis a totes les ONGs i voluntaris que s’han organitzat per afrontar aquesta emergència davant la passivitat o o hostilitat dels governs de la UE
Diguem Prou. Manifestem-nos.
Manel Diéguez



No hay comentarios:

Publicar un comentario